Tips voor het laten ontwerpen van een huisstijl

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Het is voor bedrijven essentieel, dat zij een huisstijl laten ontwerpen die past bij hun doelgroep. Zou de huisstijl je doelgroep niet aanspreken, dan is de kans groot dat zij uitwijken naar een concurrent. Tegelijkertijd is het belangrijk om voor een huisstijl te kiezen, welke niet te generiek is. Een generieke huisstijl maakt het voor consumenten lastiger om jouw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je helpen bij het ontwerpen van een nieuwe huisstijl. Start met een simpel vel papier en een potlood! 

Tip 1: schakel de hulp van een professioneel vormgever in

Je huisstijl moet tijdloos zijn, je wilt er een lange tijd mee vooruit kunnen. Het is om deze reden verstandig om een professionele vormgever in te schakelen voor het laten ontwerpen hiervan. Zo weet je zeker, dat je ook over drie of vier jaar nog tevreden bent met de huisstijl. Een professioneel vormgever herken je aan een uitgebreid portfolio en advies, dat jou verder helpt in je ontwerp. 

Tip 2: een huisstijl is meer dan een logo en briefpapier

Houd er rekening mee, dat een huisstijl veel meer is dan een los logo en een stapeltje briefpapier. Zorg dat de huisstijl ook terugkomt op de kanalen van je bedrijf op social media. Laat de huisstijl daarbij verwerken in het ontwerp van je website of webshop. Niet onbelangrijk: ook in een fysieke vestiging van je bedrijf moet je huisstijl te zien zijn. 

Tip 3: kies de juiste kleuren in je huisstijl

Eerder las je al dat je huisstijl de doelgroep van je bedrijf aan moet spreken. Het is hierbij erg belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Een zwarte of blauwe kleur zal een zakelijke doelgroep aanspreken, maar jongeren veel minder. Zij wensen juist een speels en modern logo met vrolijke kleuren.

In bovenstaande blog hebben we handige tips gegeven voor iedereen die een huisstijl wilt laten ontwerpen. Zo weet je precies waarop je moet letten. Zoek je nog een goede vormgever om je nieuwe huisstijl te laten maken? Bekijk eens het portfolio van 15eurologos.nl


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *