Werknemers laten groeien? Dat doe je zo!

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als bedrijf kun je niet zonder werknemers. Natuurlijk wil je de beste werknemers voor jouw bedrijf. Helaas kun je ze nooit meteen vinden. Wat je wél kunt doen is de werknemers die je nu al hebt laten groeien. Hoe je dat doet? Dat lees je hier! 

Relatie

Als eerste is het belangrijk om een goede relatie met je werknemers te hebben. Als ze geen respect voor je hebben of het niet naar hun zin hebben is er al geen motivatie. Ze kunnen dan ook niet groeien. Hoe bouw je een relatie op? Zorg gewoon voor de kleine dingen. Weet hun namen en organiseer leuke bedrijfsactiviteiten en maak af en toe een babbel. Iedereen komt natuurlijk om te werken, maar je spendeert uiteindelijk toch heel veel tijd met elkaar door. Het werk wordt er veel leuker van als je jouw tijd dan doorbrengt met een leuke werkgever. 

Kansen 

Geef je werknemers kansen om zelf te experimenteren en te groeien. Als je jouw werknemers in een vast ‘blok’ pint met taken, dan zijn ze al snel geneigd om alleen dat te doen en er minder over na te denken. Organiseer af en toe een brainstormsessie waar ze hun ideeën in kunnen uiten. Vergeet ook niet om ze een compliment te geven als ze een leuk idee hebben! 

Trainingen

Naast het bieden van kansen, kun je ze ook een leertraject aanbieden. Dit kunnen gehele cursussen zijn om hun taken te ondersteunen binnen het bedrijf. Het kunnen ook enkele trainingen zijn. Als je zelf een training wilt organiseren is het van belang dat je het goed plant. Neem de moeite om het goed in elkaar te zetten en kies ook voor een andere locatie om de flow te veranderen. Kijk bijvoorbeeld naar verschillende traininglocaties in Tilburg of andere steden. 

Heb je een locatie kunnen vinden? Dan moet je ook nog kijken naar wíe de training geeft. Huur je een professional in of geef je zelf een training? Ook is het belangrijk om genoeg pauzes in te lassen en te zorgen voor eten en drinken. Als jullie naar een andere stad gaan is het leuk om het meteen te combineren met een bedrijfsuitje. Zo leren ze nieuwe skills en groeit de relatie tussen jullie. 

Er zijn veel dingen die je kunt doen om jouw werknemers te laten groeien. Het allerbelangrijkste blijft: we zijn allemaal mensen. Denk dus niet te veel over ‘werknemers’, want ook zij hebben gevoelens en behoeftes. Luister naar je werknemers en motiveer ze!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *