Wanneer investeer je het beste in een woning?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als je een huis wilt kopen dan kun je dat voor jezelf doen om erin te gaan wonen. Dat is wat de meeste mensen ook zullen doen als ze een koopwoning aanschaffen. Er zijn echter ook mensen die een woning kopen als investering en deze bijvoorbeeld verhuren aan een ander zodat die er wonen kan. Wat is nu slim om te doen als je wilt investeren in een woning? Kijk dan ook eens bij deze nieuwbouwwoningen op een locatie als in Helmond

Kijk waar en of een woning verhuren loont

In Helmond, gelegen in Noord-Brabant, worden ook tal van nieuwbouwwoningen uit de grond gestampt. Ook daar kun je in investeren als je dat wilt. Als je kiest voor investeren in vastgoed doen de meeste mensen dat om er winst mee te maken. Dat is ook goed mogelijk als je een huis koopt en dat verhuurt aan een ander. Houd er daarbij wel rekening mee dat je ook verantwoordelijk bent voor het onderhoud en dat bepaalde kosten voor jou als verhuurder zijn. Dit weegt vaak niet op tegen de inkomsten dus de meeste mensen houden wel wat over aan een investering in vastgoed. 

Kies voor een populaire locatie

Als je kiest voor investeren in een woning dan kan dit goed uitpakken als je een woning kiest die op een populaire locatie ligt. Daar is vaak veel animo voor dus de kans dat je deze snel verhuurt is aanzienlijk. Kies een woning die op de juiste plek staat en bekijk aan wat voor mensen je deze wilt en kunt verhuren. Kies je bijvoorbeeld voor een groot pand in een stad waar veel studenten op zoek zijn naar woonruimte? Dan is de investering zeker niet slecht want dan hoef je niet bang te zijn dat de woning leeg komt te staan. 

Zorg dat je investering altijd lonend is

Er is sowieso een grote vraag naar huurwoningen, niet alleen onder studenten, dus de kans dat je de woning snel verhuurt is vrij groot. Kies een woning die er goed uitziet en die netjes onderhouden is. Dat is altijd een goede investering. Is dat niet het geval? Knap de woning dan op voordat je deze verhuurt. Dan loont je investering namelijk nog meer want je kunt dan meer vragen voor de huur. De staat van het huis, de locatie en de grootte kunnen zo zeker van invloed zijn op het rendement. Bovendien zijn er verschillende manieren om je huis op te knappen met zo weinig mogelijk geld. Dan hoef je dus ook niet al te veel geld van tevoren uit te geven voordat je deze gaat verhuren, maar kun je er vaak toch al snel een hogere huurprijs voor vragen.

Categorieën: Investeren

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *