Zakelijk evenement organiseren tijdens Corona

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Zakelijke evenementen zijn voor een hoop bedrijven vaste kost. Echter wordt het organiseren van een evenement lastig, gezien de huidige Corona pandemie. Toch is het belangrijk dat je als bedrijf in contact blijft met je klanten en prospects, dus is het verstandig om naar alternatieven te zoeken. Wij geven je 3 alternatieven op een zakelijk evenement organiseren. 

1. Hybride event 

Een hoop congrescentra hebben iets nieuws ontwikkeld, namelijk hybride events. Hiermee kun je toch een evenement organiseren, zonder dat er teveel mensen aanwezig zijn. Bij een hybride event moet je denken aan een evenement dat deels op locatie plaatsvindt en deels online. Hierdoor kunnen er dus ook mensen vanuit huis meekijken en participeren tijdens het evenement, zonder dat je met het probleem van overcapaciteit komt te zitten. Het zal in het begin nog even aftasten zijn over hoe een dergelijk event ingericht moet worden, maar de verwachting is wel dat dit type event de toekomst heeft, zeker zolang er een pandemie gaande is. 

2. Buiten event 

De zomerperiode heeft uitgewezen dat de kans op besmettingen buiten een stuk kleiner is dan in een binnenruimte. Het organiseren van een evenement in de buitenruimte is daarom een mooi alternatief voor een regulier congres. Echter is het waarschijnlijk wel nodig om hiervoor een locatie uit te zoeken, tenzij iemand uit jouw bedrijf een enorm landgoed ter beschikking heeft. Indien dit niet het geval is, kun je op zoek gaan naar een congrescentrum met een grote tuin of buitenruimte. Zij zijn beter voorbereid dan ooit om evenementen voortaan buiten te houden. Bovendien kun je bij een dergelijke locatie ook gelijk de catering laten verzorgen, waardoor jij je alleen hoeft te focussen op het evenement. 

3. Webinar 

Tijdens de lockdown in Nederland zagen we het aantal downloads van video chat apps als Zoom en Skype door het dak gaan. Ook besloten om veel bedrijven zogenaamde webinars te geven. Dit is een laagdrempelige manier van een evenement organiseren, omdat bezoekers niet helemaal naar de locatie hoeven te komen en gewoon vanuit huis kunnen meekijken. Het presenteren van een webinar blijkt echter wel wat lastiger te zijn. Wil jij echt een professionele webinar houden? Dan is het verstandig om hiervoor een locatie te huren die meerdere mogelijkheden biedt. Zo kun jij je focussen op je verhaal, terwijl de locatie zorgt voor een professionele uitstraling. 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *