Waarbij kan robotica technieken de productieprocessen ondersteunen

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Complexe vraagstukken vragen vaak voor wat complexere oplossingen. Op het gebiedt van productieprocessen is robotica een van de, dan wel niet de belangrijkste oplossing om de productieprocessen te optimaliseren. In de grotere projecten is het vaak een combinatie tussen robotica en/-of servosystemen, dat onderdeel zijn van de totaaloplossing. De hoofdreden hiervan is dat flexibiliteit opeen andere manier lastig te bewerkstellen is. Dit zie je vaak in het productieproces, waarbij deze steeds vaker geautomatiseerd worden. Echter is het belangrijk dat de machines flexibel blijven, zodat er nog eenvoudig geswitcht kan worden tussen varianten.

De complexere automatiseringsvraagstukken

Hoe complexer het vraagstuk, hoe vaker er maatwerk nodig is om dit op een goede manier op te lossen. Hoewel er vaak een standaard oplossing mee wordt genomen, gaat het altijd in combinatie met maatwerk om het vraagstuk goed te kunnen tackelen. Maatwerk op zich vraagt om hoge kennis en vraagt daarom vaak om echte specialisten. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van robots en servo systemen, die afgesteld worden op het vraagstuk.

Robotica en servo besturingsspecialisten

Specialisten in robotica en servo besturingssystemen zijn vaak lastig te vinden. Mocht je op zoek zijn naar robotica technieken die de productieprocessen ondersteunen, dan adviseren wij om een partij te zoeken die deze kennis zelf in huis heeft. Een partij die onafhankelijk van robotfabrikanten werken, geven vaak een beter passend advies. Zij zijn immers niet bezig met het verkopen van de software die zij geleverd krijgen van de robotfabrikanten. Dit biedt meer flexibiliteit en verkleind de faalkans waarbij de uiteindelijke automatisering niet het gewenste effect oplevert.

Robotica inzetten in combinatie met visionsystemen

Over het algemeen wordt robotica vaak in combinatie met visionsystemen toegepast. De Robotica in combinatie met visionsystemen bieden de mogelijkheid tot een kwaliteitscontrole waarbij de robots aangestuurd kunnen worden. Echter is het dan wel van groot belang dat deze programma’s op elkaar afgestemd zijn, zodat deze op elkaar afgestemd zijn. Indien dit niet het geval is, communiceren deze systemen niet optimaal met elkaar. Mocht je interesse hebben om deze systemen beide te gaan gebruiken, win hier op voorhand dan denodige informatie over in. Op deze manier kom je er eenvoudig achter of het aansluit op elkaar.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *