Krant drukken

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Digitaal drukwerk is iets dat steeds vaker wordt gedaan. De opstartkosten zijn een stuk lager bij digitaal drukwerk, waardoor er ook kleinere oplages makkelijk gedrukt kunnen worden. Een krant drukken laten kan in verschillende oplages, van een enkele krant tot honderden. Digitaal drukwerk heeft een zeer hoge kwaliteit en is in vergelijking tot traditioneel drukwerk in kleinere oplages een stuk goedkoper. Een krant kan onder andere gedrukt laten worden als een presentatiekrant, informatiegids of reclamedrukwerk. Het is net wat voor doel de krant uiteindelijk heeft. Krant drukken bij een digitale drukker kan geheel naar eigen wens. De krant wordt in A3 formaat gedrukt, wat betekent dat als je hem openslaat het een A2 formaat is.

Het doel van de krant

Het uiteindelijke doel van de krant bepaald een aantal dingen. De oplage van de krant hangt bijvoorbeeld af van het doel. Is het voor een presentatie of project, is er misschien maar eentje nodig. Als het voor reclamedrukwerk bedoeld is, zullen er een hoop meer nodig zijn, misschien wel honderden. In ieder geval kan er voor elk doel gedrukt worden, aangezien het niet uitmaakt of het een kleine of grote oplage is. Een krant drukken doe je natuurlijk met een doel, dit kan bijvoorbeeld een schoolproject of reclame voor een bedrijf zijn. Kranten kunnen veel informatie bevatten en worden voor allerlei doelen gebruikt. Het is niet het meest populaire drukwerk tegenwoordig, maar er zijn zeker nog steeds mensen die een krant drukken willen laten. Zeker kleine oplages zijn steeds populairder, onder andere voor kleine projecten en presentaties.

Krant drukken bij digitale drukker

Digitaal drukwerk is dus een stuk voordeliger wat betreft oplages, daarnaast heeft het ook nog eens een zeer hoge kwaliteit. Een krant drukken laten bij een digitale drukker is dus een verstandige beslissing. Het ontwerp en de keuzes over de afwerking mogen helemaal zelf bepaald worden. Het eindformaat is standaard, dat is A3, het gewone formaat van een krant. Als je het kleiner of groter wil kan zoal gekeken worden naar een ander drukwerk, zoals een magazine of folder. Dan kan de vouwrichting, de papiersoort, het aantal pagina’s, de nietjes en het ontwerp allemaal zelf bepaald worden. Dit zorgt ervoor dat de krant geheel naar wens is van de klant.

Kosten krant laten drukken

De kosten voor het laten drukken van een krant bij een digitale drukken hangen af van de keuzes die gemaakt worden bij het ontwerpen en de oplage die besteld wordt. Vanaf een paar tientjes heb je de eerste krant drukken laten. Bestel je er 15 met de simpelste opties ben je ongeveer honderd euro kwijt. Hoe meer je besteld, hoe voordeliger het natuurlijk wordt. Er kunnen ook meerdere ontwerpen tegelijk besteld worden, nog een voordeel van digitaal drukken. Het is belangrijk dat er een goed bestand geleverd wordt bij het ontwerp, voor het meest kwalitatieve eindresultaat.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *