3 Tips om de gemiddelde sessieduur op je website te verhogen

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als je de statistieken van je website bekijkt, bijvoorbeeld in Google Analytics, dan kom je vaak de volgende term tegen: gemiddelde sessieduur. Het woord zegt eigenlijk al dat hiermee aangegeven wordt hoe lang een gemiddelde bezoeker op de website blijft. Door de totale tijd van alle sessies op je website te delen door het aantal sessies wordt de gemiddelde sessieduur berekend.

Veel website eigenaren focussen zich op het verhogen van het aantal bezoekers. Echter is het belangrijk om niet alleen naar de bezoekersaantallen te kijken, want je hebt niks aan veel bezoekers die binnen een seconde de website verlaten. Je kan beter minder bezoekers hebben die langer op je website blijven. Gemiddelde sessieduur verhogen? Wij geven 3 bruikbare en simpele tips!

Tip 1. Deel ijzersterke content

Sterke content op je website is niet alleen belangrijk om hoog te ranken in Google, maar is ook belangrijk om bezoekers zo lang mogelijk op je website te houden. In eerste instantie komt de bezoeker ook naar je website voor bepaalde informatie. Het is dan dan ook essentieel om bezoekers de informatie die ze zoeken te geven. Zorg ervoor dat je content toegevoegde waarde heeft voor de lezer. Meer weten over sterke webteksten? Lees hier hoe ook jij pakkende teksten kunt schrijven.

Tip 2. Gebruik interessante beelden

Een bekend spreekwoord “een beeld zegt meer dan duizend woorden” geldt ook voor het verhogen van de gemiddelde sessieduur. Zorg ervoor dat je waardevolle content biedt, dus geen lappen tekst, in combinatie met aantrekkelijke beelden. Denk bijvoorbeeld aan infographics of andere hoogwaardige beelden.

Tip 3. Leesbaarheid verbeteren

De leesbaarheid van je website is enorm belangrijk. Dit geeft namelijk aan hoe gemakkelijk bezoekers de content op je website kunnen vinden. De leesbaarheid wordt beïnvloed door onder andere de lettergrootte, lettertype, letterkleur, lengte van zinnen, achtergrondkleur, grammatica en noem zo maar op. Zorg ervoor dat de content op je website goed leesbaar is.


2 reacties

Beveiliging,internet · 20 juli 2020 op 12:36

Prima tips,bedankt voor het delen.

De voordelen van Business Intelligence voor jouw bedrijf | Zakelijkenactueel.nl | Lees interessante blogs over het zakenleven! · 17 augustus 2020 op 14:27

[…] Wat nog een groot voordeel is van BI, is dat je ervoor kunt zorgen dat je bedrijf slimmer gaat werken. Je kunt namelijk met Business Intelligence precies zien waar de problemen zitten, hoe je onderneming nog beter kan worden en wat de beste manier is om je concurrenten achter je te kunnen laten. Je kunt met Business Intelligence veel winst behalen en dat is letterlijk en figuurlijk het geval. Je kunt namelijk zorgen dat je beter en meer produceert. Doordat de kwaliteit van je dienstverlening of product beter is, kun je ook weer hogere prijzen vragen. Zo kun je bijvoorbeeld ook je website verbeteren om zo de sessietijd van de bezoekers te verbeteren op je site.  […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *