Motivatie op kantoor

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Heb jij daar ook zo’n last van? Eenmaal op kantoor heb je helemaal geen in werk en je werknemers ook niet. Hoe zorg je er nou voor dat iedereen gemotiveerd blijft? Zeker in een moeilijke tijd als nu is het lastig om iedereen gemotiveerd te houden. Hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij en je werknemers productief blijven!

Waardering 

Geef jij je werknemers wel eens een complimentje? Dat zou je vaker moeten doen! Positieve feedback zorgt ervoor dat je werknemers zich gewaardeerd voelen en hierdoor zullen ze ook harder werken voor je. Heb je toch wat kritiek puntjes voor je werknemers? Maak dan een lekkere sandwich. Nee, ik bedoel niet het broodje. Ik bedoel het sandwichmodel. Hierbij geef je eerst positieve feedback dan het kritieke punt en je eindigt het weer met positieve feedback. 

Sfeer 

Mogen jouw werknemers af en toe een praatje maken of moet het compleet stil zijn? Wij mensen zijn nogal sociale wezens en het is dus fijn om toch wat meer contact af en toe te hebben. Vooral omdat je het grootste deel van de dag toch op werk bent. Als je dan niet mag praten met je collega’s dan wordt het op een geven moment wel heel saai en moeilijk om gemotiveerd te blijven. Je werknemers zullen het waarschijnlijk ook niet waarderen, want wat als ze praten en je betrapt ze? Zo komt er al een gespannen sfeer en dit belemmert de motivatie van je werknemers. Dat wil je natuurlijk niet!

Hoe kun je ervoor zorgen dat er een betere sfeer komt op kantoor? Er zijn verschillende stappen die je kunt maken. Wees niet te streng op mensen die af en toe een praatje maken, zolang ze het kort houden en daarna weer aan het werk gaan. Spreek ook af en toe je werknemers aan en niet alleen met negatieve opmerkingen of kritiek. Maak zelf ook eens een praatje of geen iemand een compliment. Zo zien je werknemers jou ook in een ander daglicht!

Inrichting

Nog een ander puntje waar je aan kunt werken op kantoor is ervoor te zorgen dat het er gezellig uitziet! Geen saaie hokjes en kale ruimtes. Zorg ervoor dat er bloemen en planten zijn en een open ruimte. Zie het als je tweede huis! Gebruik verschillende bloemisterij artikelen om je kantoor op te fleuren. Dit is ook voor klanten plezierig. Als ze binnenkomen zien ze een prachtig en vrolijk kantoor. Wat een leuk bedrijf moet dit wel niet zijn! Daar willen ze wel mee samenwerken!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *