Gebruik de juiste professionele pen

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een pen is een alledaags hulpmiddel voor iedereen, ongeacht het beroep; artsen, leraren, journalisten, accountants, advocaten, alle mensen gebruiken pennen. Fijne schrijfinstrumenten kunnen je helpen om die gewaagde uitspraak te doen op de werkvloer. Professionals moeten elegant, verfijnd en onderscheidend zijn. Bij het selecteren van een pen kun je je afvragen wat het verschil is tussen de inkten die elke pen gebruikt en welke pen geschikt is voor jou. Er zijn zoveel verschillende soorten pennen met verschillende inkten, het kan dus moeilijk zijn om een pen te kiezen. 

Types pennen

De 3 voornaamste types pennen zijn de balpen, de vulpen en de rollerbalpen. Een balpen heeft een eenvoudig maar effectief ontwerp. Het bevat een nauwkeurig gevormde metalen bal die een continue stroom van inkt uit het reservoir geeft. Het eerste grote succes van de balpen was in oktober 1945, toen dit product in het Gimbels Departement Store in New York werd verkocht, maar pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw kreeg het een commerciële betekenis. 

Rollerbalpennen gebruiken dezelfde formule als een balpen. Het grootste verschil tussen de balpen en rollerbalpen is niet de vorm, maar de inkt. Bij een balpen is de inkt op oliebasis en duurt het dus iets langer om te drogen. Aan de andere kant gebruikt rollerbalpen inkt of gel op waterbasis. Een rollerbalpen brengt meer inkt op het papier dan zijn balpen tegenhanger; de leerzame standaard is drie tot vier keer de hoeveelheid balpen. Daarom laat het schrijven met een rollerbalpen een levendige lijn achter, maar er zijn waarschijnlijk wel vlekken. Een rollerbalpen is niet geschikt als je schrijft op papier van slechte kwaliteit. 

Vulpennen hebben een kenmerkende penpunt, die verkrijgbaar is in verscheidene stijlen, afhankelijk van de fabrikant en het specifieke assortiment van de pennen. De penpunten kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder massief goud en staal. Net als bij een balpen hebben vulpennen over het algemeen een duw- of schroefdeksel om te voorkomen dat de inkt in de pen uitdroogt. 

Lamy

Lamy is een internationaal gegeerd Duits merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige design schrijfwaren en innovatief gebruik van kleuren en oppervlakken. Deze pennen worden in Duitsland geproduceerd door een familiebedrijf dat in 1930 werd opgericht door C. Josef Lamy in Heidelberg. Het merk bestaat sinds 1952 en in 1966 werd de kenmerkende stijl van Lamy Design geboren met de LAMY 2000 vulpen. De pennen worden ‘gedefinieerd door hun tijdloze moderne esthetiek en perfecte functionaliteit’. Het beschikt over een ruim aanbod namelijk; zowel de balpen, de rollerbalpen als de vulpen van Lamy ondersteunen ieders handschrift. Daarnaast is er een ruim aanbod aan Lamy-vullingen voor vulpennen, balpennen en rollerbalpennen.

Parker

De Parker Pen Company heeft een prestigieuze geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan 100 jaar sinds 1888. Gevestigd in Amerika, zijn ze nu een wereldwijd merk en fabrikant van topkwaliteit pennen. Parker pennen hebben reeds lang de reputatie van uitmuntendheid, waardoor het merk twee Royal Warrants heeft gekregen als erkenning voor de ‘hoogste normen voor service, kwaliteit en uitmuntendheid’. Parker zet zich in voor de constante ontwikkeling en verfijning van hun schrijfinstrumenten, waarbij ze de ontwerpers laten schitteren door middel van ultramoderne technieken om Parker pennen steeds dichter bij de perfectie te brengen. Een Parker pen kopen is een uitstekende verwerving. Ontdek het grote aanbod zodat je zeker de juiste Parker pen koopt! 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *