We zullen je missen! 5 afscheidscadeaus voor gewaardeerde collega’s

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Neemt je favoriete collega afscheid? Dan is het tijd voor een waardig afscheidsfeest. En daar hoort een passend afscheidscadeau bij. Met deze tips geef je die gewaardeerde collega een originele verrassing en zorg je ervoor dat je altijd herinnerd zal worden als de leukste collega of werkgever!

Voor de collega die een nieuwe uitdaging gevonden heeft: een survivalkit

Gaat je collega een nieuwe uitdaging aan? Gaat hij of zij een stapje hogerop aan de slag of wisselt hij of zij van carrièrepad? Dan is een survivalkit geen overbodige luxe. Stel, afhankelijk van de nieuwe functie van je collega, een pakket van must haves samen. Denk hierbij aan notitieboekjes, pennen en markers, een koffiemok, USB-stick of nette sokken. Met een informatief boek of wake-uplight kan je collega bovendien goed geïnformeerd én uitgerust op zijn of haar nieuwe werk verschijnen. Vergeet tot slot geen ingelijste foto van jullie team in het pakket te stoppen.

Voor de collega die een tussenjaartje neemt: reisbenodigdheden

Heeft je collega even genoeg van de kantoortuin en gaat hij of zij lekker op reis? Geef hem of haar dan de nodige reisspullen mee. Een mooie rugzak, tent, slaapzak of kampeerbestek is perfect voor backpackers. Een handbagagetrolley, leren paspoorthoesje of adreslabels voor aan de koffers zijn geschikt als je collega op stand reist. Is jullie team nog op zoek naar een persoonlijk detail? Koop een witte kussensloop en laat elk teamlid er wat op schrijven. Die kan mooi mee in de rugzak!

Voor de collega die veel bereikt heeft: een gegraveerde pen

Sommige collega’s zijn eigenlijk onvervangbaar. Je zal deze collega ontzettend missen en hoopt dat hij of zij ook nog eens aan jullie team denkt. Doe in dat geval een gegraveerde pen cadeau. Laat bijvoorbeeld een luxe Parker pen graveren met de naam of favoriete uitspraak van je collega. Een gepersonaliseerde pen is een uniek cadeau waar je collega nog jarenlang plezier van zal hebben.A

Voor de werknemer die het rustiger aan gaat doen: een uitje

Gaat je collega het bij de nieuwe werkgever rustiger aan doen? Dan heeft hij of zij vast een stuk meer tijd voor leuke uitjes. Geef daarom iets immaterieels cadeau, zoals een high tea, etentje, musical of toneelstuk, een bezoek aan de sauna, een concert of festival, of een hotelovernachting. En als je het iets origineler wil aanpakken: wat dacht je van een ritje op het circuit, een golfcursus of een paardrijtocht?

Voor de werknemer die met pensioen gaat: een fotopuzzel

De collega die na jarenlange inzet eindelijk met pensioen gaat, heeft de rust en tijd voor zichzelf echt verdient. En weinig activiteiten zijn zo heerlijk rustgevend als puzzelen. Ga dan ook op zoek naar jullie leukste teamfoto en laat hier een fotopuzzel van duizend (of meer?) stukjes van maken. Zo hoeft je collega niet bang te zijn dat hij of zij zich gaat vervelen!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *