Drie kerstpakket ideeën voor een perfecte afsluiter van het jaar

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

In Nederland is het normaal dat bedrijven hun personeel een kerstpakket geven aan het einde van het jaar en dit is dan ook direct het meest besproken onderwerp van december. Kerstpakketten zeggen veel over het bedrijf zelf en als u hier goed over nadenkt dan geeft u uw personeel niet alleen een handig cadeau, u vertelt ze ook dat u ze waardeert en dat u blij bent met het werk dat ze dat jaar hebben geleverd. Het is dus essentieel dat uw pakket in de smaak valt en dat deze niet verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Hier vindt u alvast drie ideeën voor inspiratie.

1. Een kerstpakket met een boodschap

Heeft uw personeel het afgelopen jaar een geweldige prestatie geleverd? Hebben jullie een nieuwe klant binnengehaald of zijn jullie erg druk bezig geweest met duurzaamheid? Dan is het leuk en attent om daar met uw pakket naar te verwijzen. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een Fairtrade pakket met duurzame of ecologische producten. Als uw nieuwe klant uit China komt, dan kiest u voor een oosters thema. Op die manier geeft u niet alleen een kerstpakket, maar vertelt u er ook duidelijk mee waarom uw personeel deze krijgt en waarom u ze waardeert. U zegt dan net iets meer.

2. Geef een cadeaubon

Deze keuze is volledig aan u, maar veel online kerstpakketten winkels bieden u ook de mogelijkheid aan om een cadeaubon te bestellen in plaats van een kerstpakket. Deze cadeaubon heeft dan een bepaalde waarde en daarmee kan uw personeel zelf iets uitkiezen uit het assortiment. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld echt niet weet hoe u dit jaar een pakket moet geven waar u iedereen tevreden mee stelt. Op deze manier geeft u ze een kerstpakket waar iedereen ook echt wat aan heeft.

3. Stel zelf een pakket samen

Een derde optie die u heeft is om zelf een kerstpakket samen te stellen. Bij de meeste winkels moet u dan wel een grote bestelling plaatsen, bijvoorbeeld van 100 of meer pakketten. Door voor deze optie te kiezen geeft u een persoonlijk tintje aan het kerstpakket dit jaar. Uw personeel ziet dat u niet zomaar voor een standaard pakket gekozen heeft, maar dat u hier echt over na heeft gedacht. U kunt er dan producten in doen die wat met uw bedrijf zelf te maken hebben, die ergens naar refereren of waarvan u denkt dat uw personeel het zal waarderen. Door het kerstpakket persoonlijker te maken, komt de waardering namens het bedrijf nog sterker naar voren.

Een zware taak

Het bestellen van het kerstpakket is elk jaar weer een zware taak. Maar dit jaar heeft u de kans om er echt iets speciaals van te maken. Daarom begint u op tijd, maakt u het pakket persoonlijk en zorgt u dat uw personeel blij naar huis gaat. Nederland is niet het enige land waar kerstpakketten normaal zijn, maar het is wel het land waar we elk jaar de meeste kritiek leveren. Deze kritiek blijft u de volgende keer bespaard. Kijk voor de origineelste kerstpakket ideeën op www.kerstpakkettenidee.nl.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *