Verhuizen met jouw bedrijf?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een verhuizing is iets dat vaak gezien wordt als een stressvolle ervaring. Dit kan gelden voor zowel een particuliere verhuizing als voor een bedrijfsverhuizing. Echter hoeft dit natuurlijk niet het geval te zijn wanneer je goed voorbereid te werk gaat. Een bedrijfsverhuizing kan veel impact hebben op jezelf en de medewerkers. Onder een zakelijke verhuizing kun je een verhuizing van een school zetten of van een ziekenhuis en natuurlijk van een eigen onderneming. Daarom vind je in deze blog handige tips die een bedrijfsverhuizing minder stressvol zullen gaan maken.

Tip 1: Maak gebruik van een draaiboek

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook voor een bedrijfsverhuizing. Zonder een goede voorbereiding is de kans op vertraging en miscommunicatie groter. Maak daarom gebruik van een gedegen plan van aanpak. In een draak staat tot in detail beschreven wie welke taak heeft, wat er moet gebeuren en wat daar allemaal voor nodig is.

Tip 2: Kies een gekwalificeerd verhuisbedrijf

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf en samen met je medewerkers te gaan verhuizen. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt kan dat nog wel eens zwaarder uitpakken dan in eerste instantie gedacht. Er komen namelijk altijd meer dingen kijken bij een verhuizing dan je in eerste gedachte zult verwachten. Daarom kun je er ook voor kiezen om de verhuizing uit te besteden aan een gekwalificeerd verhuisbedrijf.

Een gekwalificeerd bedrijfsverhuizing verhuisbedrijf moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Een belangrijk beoordelingscriteria is die van referenties van klanten die eerder een verhuizing hebben geboekt. Een aantal punten waar je op kunt letten zijn:

  • Het bedrijf werkt met gediplomeerde verhuizers
  • Beschikt zelf ook over een draaiboek met stappenplan
  • Goed verzekerd en onbezorgd verhuizen
  • Deskundig advies en een vrijblijvende offerte

Tip 3: Kijken naar een nieuwe bedrijfsruimte

Voordat er een verhuiswagen op de stoep staat is het natuurlijk belangrijk om van tevoren te kijken naar een nieuwe bedrijfsruimte. Op het nieuwe adres kun je voor de tijd alvast de telefoon en internetaansluiting regelen. Dit geldt ook voor de voorzieningen als verlichting en sanitaire voorzieningen. Wellicht kun je zelf voor de tijd alvast wat spullen verhuizen naar het nieuwe bedrijfspand. Of voor wanneer je spullen moet verhuizen, omdat je in het huidige bedrijfspand gaat verbouwen naar een opslagruimte.

Tip 4: Opslagruimte kiezen

Als je gaat verhuizen met je bedrijf moeten er ook belangrijke spullen verhuisd worden. Denk daarbij aan een archief met belangrijke informatie. Om stress en het kwijtraken van spullen te voorkomen is het aan te raden om te kijken naar een opslagruimte. Een goede en veilige opslag plek zal al een groot deel van je zorgen wegnemen. Het is tenslotte een fijn gevoel als je weet dat belangrijke spullen op een veilige plek bewaard kunnen blijven.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *