Verzekeringen die je af kan sluiten voor je huis

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Heb jij je woning en inboedel goed verzekerd? Er zijn verschillende verzekeringen die kunnen worden afgesloten, wanneer je een woning bezit. In dit artikel zetten we een aantal van deze verzekeringen voor je op een rijtje. Heb je ook een auto en meerdere dure fietsen? In dat geval is het slim om deze verzekeringen voor je woning te combineren met een auto- en fietsverzekering. Mocht je schade oplopen tijdens het inparkeren op de oprit, dan wordt deze schade mogelijk vergoed. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van het type autoverzekering wat je afgesloten hebt.

Inboedel- en opstalverzekering

Met een inboedel- en opstalverzekering wordt schade als gevolg van een brand, ontploffing, inbraak of slechte weersomstandigheden vergoed. De inboedelverzekering richt zich op alles wat los zit en meegenomen zou kunnen worden tijdens een verhuizing. Denk aan de televisie, een tafel, enzovoorts. De opstalverzekering focust zich op alles wat in een huis achterblijft. Denk aan deuren, ruiten, enzovoorts. Over de vloer ontstaat soms enige discussie. Een laminaat- of parketvloer kan immers meegenomen worden. Bekijk de polisvoorwaarden van de verzekeraar, om te zien welke kosten gedekt zijn.

Tip: de verzekeraar hecht waarde aan een goede beveiliging. Beveilig je huis met SKG-sloten, om in aanmerking te komen voor het PKVW-keurmerk. Met dit keurmerk kom je mogelijk in aanmerking voor een korting op je premie.

Andere verzekeringen voor woningbezitters

Hoewel de inboedel- en opstalverzekering de belangrijkste twee verzekeringen zijn voor woningbezitters, heb je nog meer opties. Zo is het slim om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten. Schade als gevolg van een gesprongen waterleiding bij de buren, die jij veroorzaakt hebt, wordt hiermee vergoed. Ook is het slim om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het beschermt je partner tegen financiële problemen, mocht je komen te overlijden. Een financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *