Hier moet je op letten bij het kopen van een huis

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

De investering in een nieuwe woning vergt de nodige voorbereidingen. Wat is de gemiddelde waarde van woningen in de straat? Wanneer is het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning voor het laatst uitgevoerd? Enzovoorts. Op basis van deze informatie kun je een weloverwogen bod op de woning doen. Er zijn nog meer aandachtspunten, waarvan we een aantal op een rijtje zetten in dit artikel. Wat waren de belangrijkste factoren waarop jij lette toen je een nieuwe woning kocht?

Staat en leeftijd van de cv-ketel

Eerder beschreven we al dat het belangrijk is om naar de staat van het schilderwerk te kijken bij de aanschaf van een woning. Let ook op de cv-ketel! Het vernieuwen van de cv-ketel vergt doorgaans een flinke investering. Kijk goed naar de onderhoudshistorie van de cv-ketel en de leeftijd hiervan. Is de cv-ketel ouder dan 10 jaar? In dat geval is de kans groot, dat deze in de komende jaren vernieuwd moet worden. Daarbij loop je het risico dat de cv-ketel te maken krijgt met een defect. Een cv ketel repareren is net als het vervangen hiervan behoorlijk prijzig. 

Vochtplekken binnen woningen

Een andere factor om rekening mee te houden is de luchtvochtigheid in huis. Als er veel vocht in de woning aanwezig is, maakt dit dat de kans op vochtproblemen groot is. Denk bijvoorbeeld aan gele vochtplekken op muren. Het kost vaak veel tijd en moeite om deze plekken te herstellen. Eerst moet de luchtvochtigheid verlaagd worden, vervolgens heeft het vocht tijd nodig om uit de muur te trekken. Pas daarna kan begonnen worden aan het herstel. Geen fijn idee, als je de muur wilt verven of behangen.

Tip: laat een bouwkundige keuring uitvoeren bij de aankoop van een nieuw huis. Een dergelijke keuring brengt gebreken aan de woning in beeld.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *