Binnenkort verhuizen? Let hier op!

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Verwacht je binnenkort te verhuizen naar een nieuwe woning? In dat geval zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Kies je er bijvoorbeeld voor om een verhuisbedrijf in te schakelen, of doe je alles zelf? Heb je voldoende verhuisdozen in huis, om alle spullen in te kunnen pakken? Enzovoorts. Ook na de verhuizing dien je diverse zaken te regelen. Zo is het verstandig om te controleren of je huidige verzekeringen nog toereikend zijn voor je nieuwe woning. Tot welk bedrag wordt schade bijvoorbeeld gedekt? In dit artikel lees je meer over zaken die geregeld moeten worden bij een verhuizing.

Nieuwe sloten op ramen en deuren plaatsen

Voordat je gaat verhuizen, kan het slim zijn om de sloten op ramen en deuren te laten vervangen. Zo weet je zeker, dat de oude bewoners niet meer in de woning kunnen komen. Hoewel het verplicht is om de sleutels over te dragen bij de overname van een woning, zwerven er mogelijk nog sleutels rond. Iedereen is immers al eens een sleutel verloren! Ook kan het vervangen van de sloten ertoe leiden dat de beveiliging van je woning sterk verbeterd wordt. Schakel een slotenservice in om je te laten adviseren over de mogelijkheden bij het vernieuwen van hang- en sluitwerk.

Verzekeringen afsluiten voor je nieuwe huis

Wanneer je een nieuw huis koopt, heeft dit zeer waarschijnlijk invloed op je verzekeringen. Het is voor woningeigenaren sterk aan te raden om in ieder geval een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten. Het vernieuwen van sloten kan van invloed zijn op de hoogte van de premie voor deze verzekering. SKG keurt sloten en geeft deze een beoordeling van 1 tot en met 3 sterren. Wanneer je kiest voor sloten met drie sterren, kom je mogelijk in aanmerking voor het PKVW-keurmerk. Let op, je dient hiervoor ook aan verschillende andere eisen te voldoen.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *