Een website laten maken of zelf aan de slag?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als jij een bedrijf hebt, dan kun je eigenlijk niet meer zonder website. Een website laten maken kost geld, in sommige gevallen is dit veel geld. Toch kiezen veel bedrijfseigenaren er voor om dit uit te besteden en dat terwijl het tegenwoordig al helemaal niet moeilijk meer is om je eigen website in elkaar te zetten. Aangezien een website je visitekaartje is en het verschil kan maken tussen een verkoop en een afwijzing, is het wel erg belangrijk dat deze in orde is en er goed uit ziet. Lees hier verder over het verschil tussen een website laten maken en zelf een website te ontwerpen.

Een website laten maken voor zichtbaarheid

Misschien ben je de term zoekmachine optimalisatie al een eerder tegengekomen. Als je je eigen website beheert kun je hier niet onderuit. Als je de instellingen goed zet en je website optimaliseert voor de zoekmachines, dan komt deze eerder naar voren in de zoekresultaten. Omdat veel mensen niet verder kijken dan de eerste pagina, is dit essentieel voor de zichtbaarheid en vindbaarheid van je website. Een ervaren website ontwerper weet exact welke zoekmachine optimalisatie technieken het nieuwste zijn en kan er zorg voor dragen dat jouw website niet in de grijze meute verdwijnt. Ga je dit zelf doen, dan is dat ten eerste veel werk en ten tweede is het ook niet altijd succesvol.

Zelf aan de slag om geld te besparen?

Het is natuurlijk zo dat je veel geld kunt besparen door zelf een website te ontwerpen. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen, de bekendste daarvan is misschien wel WordPress. Je kunt hiermee zelfs gratis een website maken door te kiezen uit verschillende templates en deze vervolgens één voor één in te vullen met tekst, foto’s en video’s. Het probleem met deze optie is dat je nooit een echt unieke website zal bezitten. Tenzij jouw website anders is dan die van de concurrentie kun je opvallen en serieus meedoen aan het winnen van klanten. Daarnaast kost het maken van je eigen website ook erg veel tijd en kun je een website laten maken binnen een week. Is dit een simpele website en geen webwinkel of een complexe opzet, dan kun je voor minder dan 1000 euro al iemand inschakelen om een website te laten maken.

Het voordeel van een extern bureau

Het is inderdaad zo dat je meer geld uitgeeft als je een website wil laten maken, maar in de meeste gevallen is dit de investering meer dan waard. Je website wordt zichtbaar, uniek en zit goed in elkaar. Je krijgt er vaak ook een overzichtelijk Content Management Systeem bij waarmee je de website daarna zelf kunt onderhouden. Het moeilijke werk is voor je gedaan als je een website hebt laten maken en eventueel kun je voor een bepaald bedrag per maand dezelfde ontwerper gebruiken om deze voor je te onderhouden. Als je nog twijfelt, kijk dan eens naar de verschillen tussen websites die zelf zijn ontworpen en websites waarbij dit is uitbesteed. In veel gevallen levert uitbesteden nog steeds betere resultaten op. 

Wil je ook een website laten maken? Dan zit je bij beyonit.nl goed.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *