Wat is CNC verspanen, draaien en frezen?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Metaal bewerken kan op verschillende manieren waaronder met de verspaningstechnieken CNC draaien en frezen. Wat houden deze technieken precies in? Dat lichten we in deze blog toe.

CNC Verspanen

Voordat we uitleggen wat CNC draaien en frezen is, is het eerst van belang dat je weet wat verspanen is. We hebben het over verspanen als materiaal door machines of met de hand bewerkt wordt. Deze bewerking zorgt ervoor dat het materiaal kleiner wordt en de gewenste vorm krijgt. Door een product op deze manier te bewerken verliest het materiaal ‘spanen’. Dit kunnen ook krullen zijn. Dat is het restafval wat na de bewerking van het product verwijderd wordt. Ook het gewicht van het betreffende product neemt af. Als we het specifiek over CNC verspanen hebben dan is het goed om te weten dat CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit betekent dat de machines die gebruikt worden bij het verspanen computergestuurd zijn.

Verspaningstechnieken CNC Draaien en CNC Frezen

CNC Draaien is een techniek waarbij metaal bewerkt wordt op een draaibank. In de computer worden waardes ingevoerd en de draaibank voert deze door. Bij de verspaningstechniek CNC Frezen wordt daarentegen gebruik gemaakt van een freesbank. Ook hierbij gaat het om computergestuurde machines die de het materiaal frezen.

CNC verspaningsmachines

Moderne machines die deze verspaningstechnieken kunnen uitvoeren zijn bijvoorbeeld de YCM NXV1680A en de Doosan Puma 2600Y. De YCM kan 4-assig frezen en de Doosan Puma kan draaien en frezen in één opspanning. Deze machines kunnen het werk tot in het kleinste detail uitvoeren. Door te werken met 3D CAD-CAM programmeer-software is het bovendien mogelijk complexe en hoogwaardige CNC draai- en freesproducten te vervaardigen.

Op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in CNC verspanen, draaien en frezen?

Een bedrijf dat met eerder genoemde machines en 3D CAD-CAM programmeer-software werkt is Evink CNC Verspaning. Een metaalbewerkingsbedrijf in Oldebroek dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van kleine tot middelgrote onderdelen en ruime ervaring heeft met CNC verspanen, draaien en frezen. Hier ben je aan het juiste adres voor het CNC draaien en frezen van enkele stuks tot seriematig werk. Daarnaast beschikt Evink over een eigen egineering-afdeling waardoor zij een totaaloplossing kunnen bieden. Zij verzorgen tevens Prototyping, Engineering en Assemblage. Je kunt vrijblijvend contact opnemen met Evink CNC Verspaning voor meer informatie of een offerte op maat.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *