Je bedrijf beveiligen: dit zijn de opties

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf goed beveiligd is tegen inbrekers, brand en onbevoegden. Elke vorm van veiligheid heeft weer zijn eigen technologieën en mogelijkheden. We helpen je in dit bericht dan graag een eindje op weg.

Je bedrijf beveiligen tegen inbrekers

In bijna alle branches is het voor de verzekering sowieso al verplicht om een zakelijk alarmsysteem te hebben. Uiteraard kiezen veel ondernemers hier zelf ook voor, want een alarmsysteem schrikt namelijk inbrekers af. Veel bedrijven kiezen er ook voor om het extra goed te communiceren dat ze een alarmsysteem hebben. Dit doen ze vaak door het om te laten roepen in de winkel of door een sticker op de deur te plakken.

Camera beveiliging

Naast een alarmsysteem kan er ook een camerasysteem worden geplaatst. Dit zien we vaak bij winkels die dure goederen verkopen. Met name voor juweliers en verkopers van dure kleding is het belangrijk dat de camera beelden erg scherp zijn, want als er dan toch wordt ingebroken kunnen de beelden worden verspreid en worden uitgezonden op opsporing verzocht.

Mist alarmsysteem
Vaak wordt er na een eerste inbraak door ondernemers toch gekozen voor een mistgenerator. Dit is een soort van rookmachine die wordt aangesloten op de alarmkast. Zodra het alarmsysteem afgaat worden deze machines ingeschakeld en vullen ze het hele pand met mist. De boeven kunnen hierdoor niks meer zien en kunnen dus ook geen goederen stelen. Criminelen zijn erg bang voor een mistgenerator, omdat vluchten door de mistgenerator soms ook onmogelijk wordt gemaakt.

Je bedrijf beveiligen tegen brand

Het afbranden van de bedrijf kan zeer ernstige gevolgen hebben. De cijfers liegen er dan ook niet om. 70% van de bedrijven die wordt getroffen door een brand gaat binnen een jaar failliet. Vooral bij brand is voorkomen vele malen belangrijker dan genezen. Net als beveiliging tegen inbrekers heb je ook bij brandbeveiliging meerdere technieken. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf kan er een brandmeldinstallatie worden geplaatst. Voor sommige bedrijven kan een rookmelder genoeg zijn, maar soms moeten er ook complete sprinklerinstallaties worden aangelegd. Met name is zeer grote panden zoals in grote brouwerijen en productiehallen is dit erg belangrijk om de voortgang van het bedrijf te kunnen verzekeren.

Reguliere beveiliging

Naast bovengenoemde maatregelen kunnen je natuurlijk ook gewoon een beveiligingsbedrijf inschakelen om een oogje in het zeil te houden. Vooral bij bedrijfsverzamelpanden en op industriegebieden wordt dit door ondernemers gezamenlijk opgepakt. Er wordt dan een beveiliger ingehuurd die om de zoveel uur langs rijd om te controleren of niemand zijn koevoet tegen de deur aan zet.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *