Wil jij online blijven tijdens je vakantie let dan hierop!

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als je vroeger op vakantie ging dan moest je altijd erop letten of je wel een internetverbinding had of dat je überhaupt wel bereik had gelukkig is dit deels verleden tijd. Aangezien in 2017 de Europese providers een overeenstemming hebben bereikt kunnen alle mobiele internetgebruikers overal in Europa gebruik maken van de lokale provider. Hier zitten uiteraard wel haken en ogen aan. 

Abonnement

Voor de mensen met een mobiel abonnement hoeven er in het buitenland alleen op te letten dat hun roaming aan staat. Als je naar mobiele gegevens gaat kun je kiezen uit meerdere providers waar je mee kunt verbinden. Het kan zijn dat een aantal providers niet werken maar er moet altijd een provider zijn die werkt. Sommige telefoons maken vanzelf verbinding met de lokale provider. Let wel op hoeveel internet je verbruikt. Als je langer met je internet wilt doen zet dat je 4G uit. 

Prepaid

Bij een prepaid gaat het natuurlijk anders. Zorg ervoor dat je va tevoren genoeg tegoed hebt zodat je überhaupt je tegoed niet hoeft op te laden op vakantie. Je kunt ook voor de zekerheid een tegoedbon meenemen uit Nederland. Deze tegoedbonnen zijn natuurlijk ook te koop in het buitenland maar de taalbarrière op de bon kan een obstakel zijn.

Buitenlandbundel kopen?

Als je buiten Europa reist kan je het beste een buitenlandbundel kopen. Uiteraard is dit een stuk goedkoper dan dat je over je bundel heen gaat op vakantie. Stem van tevoren goed af wat voor bundel je gaat kopen. Kijk daarbij goed hoeveel MB of belminuten je normaal gebruikt. Als je weet hoeveel MB’s en belminuten je normaal gebruikt kan je gemakkelijk kijken wat voor buitenlandbundel je gaat aanschaffen voor je vakantie.

Of je nou een abonnement of prepaid hebt, zorg ervoor dat je voldoende internet en belminuten hebt als je op reis gaat.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *