De 3 voordelen van een elektrische auto van de zaak

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een auto van de zaak is uiteraard erg fijn en brengt je van en naar je werk zonder dat je daarvoor zelf hoeft te investeren in een auto. Daarnaast is een elektrische auto anno 2019 heel normaal geworden en een milieubewuste auto hoeft tegenwoordig ook niet meer lelijk te zijn. Denk maar eens aan een gloednieuwe Tesla. Sterker nog, er zijn een hoop voordelen die een elektrische auto van de zaak met zich meebrengt. Welke voordelen dat zijn?

  1. Minder schade aan het milieu
  2. Goedkoper dan benzine
  3. Laadpalen op kantoor

Hieronder leggen we uit wat je precies aan deze voordelen hebt en wat je nodig hebt bij de aankoop van een elektrische auto.

#1: Minder schade aan het milieu

Door elektrisch te rijden veroorzaak je minder schade aan het milieu en dat is voordelig voor de aarde. Waarom dat een voordeel is hoeven we in 2019 vast niet meer uit te leggen. Elektrisch rijden is een gemakkelijke manier om milieubewuster bezig te zijn en op deze manier hoef je bijvoorbeeld niet te carpoolen, want je minimaliseert je verbruik al door elektrisch te rijden.

Daarnaast ziet minder schade aan het milieu er tegenwoordig ook nog eens modern uit. De meest innovatieve auto’s worden gemaakt waarmee je ook als liefhebber van auto’s een mooi model kunt uitzoeken.

#2: Goedkoper dan benzine

Nu is uiteraard bijna alles goedkoper dan benzine, maar het verschil met elektrisch rijden is enorm. Zo zijn er bijvoorbeeld laadstations die door de gemeente geplaatst worden waardoor je niet eens de gehele stroomrekening zelf hoeft te betalen. Ook is er uiteraard verschil in elektrische auto’s op het gebied van een batterij. De ene auto heeft een batterij die langer meegaat dan de andere. Wanneer je voor werk vaak ver moet rijden is het daarom verstandig om een elektrische auto te hebben die een batterij heeft die lang meegaat zodat je niet telkens op zoek hoeft naar laadpalen.

#3: Laadpalen op kantoor

Naast het feit dat gemeenten door de opkomst van elektrische auto’s steeds meer laadstations plaatsen, is het ook mogelijk om bij je werkplaats een laadstation te plaatsen. Dat zorgt ervoor dat jij altijd plek hebt wanneer je wil parkeren en je hebt gegarandeerd een opgeladen auto na je werkdag zodat je thuis je auto niet hoeft op te laden.

Wat heb je nodig?

Uiteraard heb je allereerst een elektrische auto nodig. Je baas overtuigen van het nut van een elektrische auto is vast overbodig wanneer het kostenplaatje duidelijk wordt. Je hoeft namelijk geen benzine te gebruiken, wat geld kost en slecht is voor het milieu. Daarnaast heb je laadpalen nodig en een laadkabel die aansluit op jouw auto. Advies over welke laadkabel het beste is, hangt samen met de elektrische auto van jouw keuze. Vraag daarom bij aankoop van de auto wat de beste laadkabel is. Zo zijn er tegenwoordig elektrische auto’s van BMW, Audi, et cetera. Een autodealer helpt je daarmee verder.

Bron: https://www.cablesoolutions.shop/nl/


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *