Wat kan een animatiestudio voor jouw bedrijf kan betekenen

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Een boodschap overbrengen bij je doelgroep. Dat is iets wat veel bedrijven lastig vinden. De juiste tone of voice moet worden overgebracht. Een goede manier om dit te doen is door middel van animatie video’s. Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om via animatie video’s een boodschap over te brengen.

Trek de aandacht!

Het voordeel van animatie video’s is dat je de aandacht kan trekken en vasthouden van een bezoeker. Mensen vinden het namelijk leuker om naar een video te kijken dan naar een lange lap tekst. Daarnaast kan je met een animatie ook beter iets overbrengen. Veel mensen zijn namelijk visueel ingesteld en vinden het prettig om een beeld te hebben bij het werk wat ze doen.

2D en 3D animatie

Bij veel animatiebureaus kan je kiezen uit 2D of 3D animaties. Deze animaties zijn vaak rond de 1 minuut. In 1 minuut tijd kan je namelijk de aandacht vast blijven houden van de kijker. Uit onderzoek is gebleken dat na 1 minuut mensen al minder alert zijn en de aandacht verliezen.

Logo verwerken in animatie

Een ander groot voordeel van een animatie video is dat je je logo kan verwerken in de video. Hierdoor zullen mensen je direct assessoren met de video en dit zal een positieve invloed hebben op de naamsbekendheid van je bedrijf.

Delen via social media

Daarnaast zijn animatie video’s ideaal om te delen via social media. Mensen hebben tijdens het scrollen op hun social media kanalen geen zin om een lange tekst te lezen. Animatie video’s hoeven ze enkel op te klikken en zijn dus veel toegankelijker.

Het maken van een animatievideo via een animatiestudio in Amsterdam biedt dus vele voordelen. Je trekt de aandacht, kan logo verwerken in animatie om naamsbekendheid te vergroten en delen via social media.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *