3 manieren om je bedrijf offline te promoten

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als ondernemer is het belangrijk om bekend te zijn bij je doelgroep. Je naamsbekendheid vergroten is echter iets wat door veel ondernemers als lastig wordt ervaren. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Door middel van slimme en effectieve offline marketing kan je gemakkelijk je publiek bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van posters, visitekaartjes  of het geven van relatiegeschenken

Bedrukken van posters

Een simpele doch effectieve manier om je publiek te bereiken is door het bedrukken van posters. Hierdoor trek je de aandacht en zullen meer mensen bekend worden met je bedrijf. Om je doelgroep te bereiken is het goed om deze op te hangen bij beurzen die je bezoekt. Om daarnaast succesvol te zijn met het bedrukken van posters is het belangrijk om creatief te zijn.  Dagelijks krijgen mensen namelijk enorm veel reclame voorgeschoteld en om te onderscheiden is creativiteit noodzakelijk.

Ook visitekaartjes kunnen bijdragen aan naamsbekendheid. Uitdelen op beurzen, congressen of meetings is een gemakkelijk manier waardoor mensen in de branche je kennen en je hierdoor wellicht meer klanten zal aantrekken. Daarnaast is zijn visitekaartjes heel goedkoop om te maken en dus geen grote investering

Geven van relatiegeschenken

Ook relatiegeschenken geven is een effectieve offline promotie, met de wet van wederkerigheid  in het achterhoofd. Hiermee wordt bedoelt dat als mensen iets krijgen van iemand, ze ook graag iets terug willen geven . Denk aan pennen, usb sticks, telefoonhoesjes of een dopper met je logo erop. Dit zijn dingen die mensen niet zomaar weg zullen gooien en waardoor ze langer aan je bedrijf zullen denken, omdat ze het vaker gebruiken.

Geven van relatiegeschenken, bedrukken van posters en visitekaartjes zijn zeker nuttig om te gebruiken als promotiemateriaal voor jou als ondernemer.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *