Je kan je behoorlijk alleen voelen als expat in het buitenland

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Mensen die wonen en werken in het buitenland worden ook wel expats genoemd. Veel bedrijven huren tegenwoordig Nederlandse werknemers in. Nederland is een kenniseconomie en dat zorgt ervoor dat veel Nederlanders in het buitenland werken. Sommige mensen zitten echter alleen in het buitenland, zonder iemand om mee te praten in hun eigen taal. Dat kan nog alleen voelen. Veel expats kiezen er daarom voor om te praten met een professioneel over problemen, stress op het werk of issues in de relationele sfeer bijvoorbeeld.

Veel expats voelen zich alleen

De voornaamste reden waarom de export ervoor kiezen om contact op te nemen met een psycholoog op afstand, is om problemen op het werk te bespreken of om simpelweg te praten met iemand in hun eigen taal. Iemand met wie zij problemen kunnen bespreken of als een uitlaatklep kunnen beschouwen. Een professionele psycholoog oordeelt niet maar geeft je advies om het juiste pad voor jou te bewandelen.

Met iemand praten over je problemen

Er zijn allerlei problemen die zich voordoen, reden waarom mensen contact opnemen met een online psycholoog. Veel genoemde redenen zijn stress op het werk en een te hoge werkdruk bijvoorbeeld. Maar relatieproblemen liggen ook vaak ten grondslag aan een bezoek aan een psycholoog. Relatietherapie is een van de belangrijkste onderdelen van de expat psycholoog. Maar er kunnen natuurlijk nog veel meer oorzaken zijn contact met een psycholoog afstand te gaan naar.

Professionele hulp op afstand

Je staat er niet alleen voor als je werkt in het buitenland als Nederlander. Je kan professionele hulp op afstand inschakelen. Door contact te treden met een online psycholoog zorg je ervoor dat je iemand hebt met wie je je problemen kan bespreken. Iemand die echt luistert en niet oordeelt maar wel een professioneel advies kan geven. Het is bovendien fijn om met iemand te praten in je eigen taal zodat je je goed kan uitdrukken. Neem contact op met de expat psycholoog.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *