Uw boot geheel voorbereid de winter door krijgen?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Bent u als bootbezitter geheel op de hoogte van de voorbereidingen aan uw boot voordat de winter begint? Zorg er voor dat u goed geïnformeerd wordt want als u de boot niet goed onderhoud kan het aankomend vaarseizoen voor vervelende gebreken zorgen aan uw boot. Belangrijke zaken die u extra aandacht zal moet geven voordat de winter begint zijn de buitenboordmotor, elektra en gas aan boord, toilet en drinkwatervoorzieningen, de romp en het dek, tuigage en de uitrusting aan boord. Als u deze onderdelen grondig naloopt zult uw boot geheel winterklaar zijn en kunt u het aankomend vaarseizoen weer van uw boot genieten alsof hij rechtstreeks uit de showroom komt.

Wat komt er allemaal kijken bij het winterklaar maken van uw boot?

Naast de reguliere onderhoud aan uw motor. Denk hierbij aan olie verversen en filters vernieuwen, is het ter voorbereiding op de winter vooral belangrijk om het vorstbestendig te maken. De motor kan hierdoor forse schade oplopen. Dit geldt ook voor de elektra en gas aan boord. Koppel dus alles los en haal het van boord. Dit geldt voor gasflessen, accu’s en andere elektrische apparaten. Zorg dat draaiende delen ingevet worden en de bilge dient watervrij te zijn. Verder is het aangeraden om alle watersystemen aan boord een niet giftige antivries toe te dienen. Voor het juiste product gaat u naar een desbetreffende watersport speciaalzaak.

Ter voorbereiding op de winterstalling

Tijdens de winter kan vuil vast komen te zitten, maak het romp en het dek dus goed schoon. En om schimmel te voorkomen zet u luiken en bakskisten open ter ventilatie. Werk enige plekjes bij en vet rubbers en ramen in. Smeer ook eventuele rolsystemen in en maak blokken en schijven schoon. Verder is het verstandig om de uitrusting van boord te halen en op te bergen. Denk hierbij aan kussens, reddingsvesten, etenswaren en flesjes en blikjes. Water blijft op de kleinste plekjes achter en dit kan door bevriezing schade veroorzaken. De meeste bootbezitters plaatsen vochtvreters om dit te voorkomen. Plaats als laatste een afdekzeil mocht dit mogelijk zijn om water af te kaatsen. Uw boot is nu geheel winterklaar en gereed om naar een winterstalling te brengen.

Geheel voorbereid op het stallen van uw boot

Iedere boot kent zijn unieke eigenschappen maar op iedere boot kan vocht en kou schade aanrichten. Let dus altijd op de plekken waar water achterblijft. Dit zijn de meest cruciale punten om rekening mee te houden. Zorg er ook voor dat u uw boot enkele malen controleert tijdens de winter. Of het zeil nog goed zit en of er nog vocht binnen gekomen is. Voor meer informatie en advies gaat u naar een wintersport speciaalzaak. Hier wordt u geheel op de hoogte gesteld over de voorbereidingen aan uw boot op het winterseizoen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *