Auto van de zaak importeren uit Duitsland: niets dan voordelen

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Steeds meer landgenoten doen een auto aankoop over de grens, specifiek in Duitsland. Net zoals dat als bij een restaurant je vele mensen voor de deur ziet staan, dat je dan weet dat het een goed restaurant is, zo geldt dat ook voor de auto markt. Duitsland is vandaag de dag nog steeds de meest gunstige automarkt van Europa. In dit artikel verklaren we hoe deze situatie zo gekomen is, maar belangrijker hoe ook jij kunt mee profiteren van deze mogelijkheid.

Financieel

De primaire drijfveer is prijsverschil. De auto prijzen liggen in Duitsland veel lager. Daar zijn twee hoofdredenen voor aan te wijzen. Ten eerste is Duitsland een van de bakermatten van de moderne auto industrie. Duitse automerken zijn wellicht het meest gewild tezamen met Japans en Amerikaans en Frans. De Duitse auto fabrikanten hebben een belangrijke invloed op de Duitse economie en daardoor wordt de industrie gestimuleerd door Angela Merkel en haar collega’s. Dit vertaald zich naar lagere prijzen. Een tweede punt is dat Duitsland simpelweg veel groter is en veel meer inwoners kent dan Nederland. Meer aanbod betekent ook doorgaans betere deals. Tip: raadpleeg easyimport.nl voor meer details omtrent de voordelen van Duitsland als auto import land.

Tevens is er dan nog een eigenaardigheid aan de Duitse cultuur. Ze willen alles nieuw hebben. In Duitsland krijg je bijna ieder jaar wel een nieuwe auto van de zaak. De oude auto komt dan op de markt. Dit noemen ze ook wel een jahreswagen. Deze auto’s zijn voordelig, en dus zo goed als nieuw. En de hele Duitse automarkt wordt ermee overvloed.

Klasse

is echter niet alleen financieel gedreven. Duitse auto’s bestemd voor de Duitse markt zijn vaak luxer uitgevoerd dan export edities. Daarbij er is dus meer aanbod op de Duitse auto markt dus ook meer kans dat je meer obscure modellen auto’s vind. Voor auto liefhebbers is dit een paradijs. Bezoek eens websites zoals autoscout24 en je zult zien wat ik bedoel.

Rekening houden met BPM

Kijk wel uit met de BPM wanneer je importeert. Veel Nederlanders gaan hier nog de fout in en komen zo onnodig te duur uit! Er zijn namelijk verschillende manieren om BPM te berekenen. Met verschillende eindbedragen. Een waar doolhof als je het mij vraagt! Op de easyimport website vind je een handig rekenmiddel echter om je op weg te helpen. Zo voorkom je ellende met de Belastingdienst.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *