Wat betekent financiële administratie voor uw bedrijf?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als ondernemer spreek ik regelmatig andere ondernemers over de mogelijkheden en de kansen die nu ineens ontstaan door het aantrekken van de markt. De economische crisis lijkt aan het einde te zijn en door verschillende andere ontwikkelingen op de markt, beginnen er ineens meer mensen in beweging te komen. Neem nou bijvoorbeeld de legalisering van het online gokken in 2015 in Nederland.

Het is een markt waar veel geld in zit, waar dus zeker op ingezet zou moeten worden door de online ondernemers, maar wanneer ik daar andere mensen over spreek, dan geven zij aan dat ze niet weten of ze mee kunnen komen met verschillende projecten. Niet omdat ze niet zeker weten of het de moeite waard is, maar zij moeten eerst naar de boekhouder toe om te kijken hoe het staat met de reserve en of het jaar al rond is qua inkomen. Beetje triest, want dat is tijdverlies dat nergens voor nodig is. De financiële administratie is namelijk de basis van de kansen en de mogelijkheden en niets iets wat opgehaald zou moeten worden bij de boekhouder.

Voor facturen is er tegenwoordig online facturatie software, in sommige gevallen zelfs kosteloos, zie dit artikel. Verder handig is een bonnetjes app, zo kun je bonnetjes scannen en direct weggooien zodat je geen papier rompslomp krijgt, meer daarover hier.

Groeiende markten

Snel in kunnen spelen op ontwikkelingen, in kunnen grijpen wanneer het nodig is en vooral precies weten hoeveel er besteed kan worden zonder een budget aan te moeten spreken dat ergens anders voor bestemd is. Dat is wat financiële administratie betekent voor mij en dat zou het ook moeten zijn voor u. Snelheid, transparantie, weten wat er speelt. Hoe kunt u anders spreken van een bedrijf en hoe kunt u zichzelf ondernemer noemen wanneer u niet op zoek bent naar manieren om te innoveren, om ervoor te durven gaan op het moment dat de cijfers en de partners het toelaten? Lukt het niet, dan heeft u het geprobeerd. Lukt het wel, dan is het tijd de financiële administratie een boeketje te sturen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *