Tijd voor een carrière switch?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Je bent al een tijdje werkzaam bij je huidige werk. Je hebt het werk altijd heel leuk gevonden maar ineens ben je minder gemotiveerd. Hoe komt dat eigenlijk? Het kan zijn dat je toe bent aan een nieuwe stap in je leven. Een carrière switch! Het is voor iedereen moeilijk om ontslag te nemen en om op zoek te gaan naar iets nieuws. In dit artikel ga ik je nuttige tips geven die jou helpen bij een carrièreswitch. 

Carriere beurs 

De beste plek om je te oriënteren is om een carrière beurs te bezoeken. Je kan hier ook kennis maken met verschillende werkgevers. Het is altijd goed om je netwerk uit te breiden. Ga in gesprek met werkgevers en ontdek wat er bij je past. Tijdens de beurs kan je ook verschillende workshops te volgen om nieuwe kennis op te bouwen. Als je tijd hebt zou ik zeker gaan!

Verschillende beroepen 

Doe eens onderzoek naar beroepen die nog onbekend voor je zijn. Beroepen zoals consultancy zorg en acceptant was onbekend voor mij. Door onderzoek naar een onbekend beroep te doen kom je er meer over te weten en misschien past het wel bij jou. Sta altijd open voor nieuwe dingen en ontdek wie je zelf echt bent! Je kan ook proberen om in je netwerk op zoek te gaan naar iets nieuws. 

De arbeidsmarkt 

De arbeidsmarkt gaat echt als een achtbaan. Veel beroepen hebben dringend mensen nodig. Ziekenhuiszorg is altijd op zoek naar nieuwe mensen en er is ook een tekort aan leerkrachten. Als je op deze lijn een baan gaat zoeken kom je zeker aan werk. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een tijdje thuis moet zitten. Oriënteer je goed en neem de tijd om keuzes te maken

Veel succes met het zoeken van een nieuwe baan!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *