Hoe trek je met jouw website meer klanten aan?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

In het tijdperk van nu kan een goede website echt niet meer ontbreken. Een website is het visitekaartje van jouw onderneming. Potentiële klanten gaan als eerst naar je website toe om meer informatie te zoeken over jouw onderneming. Belangrijke kernfactoren voor een website zijn: laadsnelheid, gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid. In dit artikel ga ik je meer vertellen over deze factoren en tips geven hoe jouw website nog beter wordt. 

Laadsnelheid 

Als je soms een website bezoekt kan het zo zijn dat het wel 3 minuten duurt voordat de website helemaal geladen is. Dit is niet goed! Als je gebruikers lang moeten wachten zijn ze geneigd om je website te verlaten. Het zou natuurlijk heel zonde zijn als je potentiële klanten verliest. Een trage website kan meerdere factoren hebben. Ik heb de veel voorkomende factoren in een rijtje gezet: 

  • Foto’s en video’s met een groot formaat
  • De website heeft te veel plugins (alleen websites die een CMS gebruiken)
  • De code moet opgeschoond worden. 

Het is een handig idee om naar je website laten kijken door een expert. Die kan gaan beoordelen wat er aan de hand is. Ik zou het afraden om zelf aan je website te sleutelen. Het zou heel vervelend zijn als je website helemaal niet meer werkt. 

Gebruiksvriendelijkheid 

De gebruikerservaring van je bezoekers is heel belangrijk. Kan jij je gebruikers iets tof bieden? Dan weten de gebruikers je sneller te onthouden. Zo komen ze zeker vaker terug naar je website. Je website moet overzichtelijk zijn en duidelijk. Webdesign is heel belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid. Je moet nooit zomaar iets gaan bouwen. 

Vindbaarheid 

Je website moet natuurlijk ook gevonden worden. Maar hoe doe je dat? Online marketing is momenteel heel groot. Je kan er voor kiezen om actief te zijn op social media of om veel te doen met marketing in de zoekmachines. Het is een keuze die je moet gaan maken met jouw onderneming. 

Veel succes met je onderneming!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *