Tips bij het onderhandelen op je nieuwe auto

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Het kopen van een nieuwe auto is natuurlijk mooi om te doen. Het maakt niet uit of het een auto is voor privé of voor de zaak. In beide gevallen is het mooi om te kijken welke mogelijkheden je hebt en om een paar proefritten te doen. We delen graag onze tips om je te helpen een nieuwe auto te kopen.

Jouw auto en jouw wensen

Kies een auto die past bij jouw wensen. KIjk naar het aantal zitplaatsen, de instaphoogte, het merk, de uitvoering, de opties, het brandstofverbruik, het energielabel en ook naar de veiligheid. De autokosten zijn ook een belangrijk punt. Houdt rekening met het onderhoud en de slijtage. Daarnaast zijn er ook de verzekeringskosten.

Een proefrit maken

Na het rondshoppen voor de auto op het internet en in de magazines en kranten is het goed om een proefrit te maken. Test alle soorten wegen (buitenwegen, de snelweg en in de stad) om een gevoel te krijgen bij de auto. Let op het weggedrag en het comfort. Luister ook of je wat hoort wat je niet zou moeten horen. Daarnaast is het belangrijk om op het sturen, het remmen en schakelen te letten. Kijk vervolgens of de auto voldoet aan jouw wensen en bijvoorbeeld voldoende opbergruimte heeft.

Onderhandelen, garantie en kopen

Als de auto bevalt is het belangrijk om te gaan onderhandelen over de prijs. Zorg voor een goede inruilprijs als een auto wordt ingeruild. Maak duidelijke afspraken over de garantie en ga dan over tot de aankoop.

De auto goed verzekeren

Natuurlijk wil je de auto goed beschermen. Op deze website is het mogelijk om de verschillende verzekeringen te ontdekken voor de auto. Kies de verzekering die bij de auto en de bestuurder past. Wanneer er veel gereden wordt is het goed om de maximale bescherming te kiezen. De kans dat er iets gebeurt is immers groter.                                                                 

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *