Dit is waarom je een professionele website moet laten maken

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Als je eigenaar bent van een bedrijf is een site laten maken waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt als je aan marketing denkt. Dat is jammer, want een professionele website is ontzettend belangrijk voor de werving van nieuwe klanten en het behoud van bestaande klanten. Een professionele website laten maken is dan ook zeker geen slechte keuzen. Wij leggen uit waarom. 

Uitstraling

Als iemand iets wil kopen wordt tegenwoordig eerder de computer of telefoon gepakt dan de auto of fiets. Wanneer iemand dan op je website terecht komt is zijn eerste indruk datgene wat op de website staat. Daarom is het belangrijk dat de website over een mooi webdesign beschikt, zodat de klant niet op jullie bedrijf afknapt omdat de website er niet mooi uitziet.  

Wanneer de bezoeker op de website gaat zoeken naar datgene wat hij wil kopen is het voor de bezoeker heel fijn als de website op een duidelijke en overzichtelijke manier is vormgegeven. Het zou toch zonde zijn als iemand iets bij je bedrijf wil kopen, maar dat uiteindelijk niet doet omdat hij datgene wat hij wil kopen niet op de website kan vinden?

Uniek design

Als je een professionele website voor je bedrijf laat maken weet je zeker dat deze beschikt over een uniek design. Dit in tegenstelling tot websites die je zelf kunt maken met behulp van een template. Als je een website maakt met behulp van een template weet je namelijk zeker dat er tientallen andere bedrijven eenzelfde website hebben en dat is waarschijnlijk iets wat je niet wilt als professioneel bedrijf. 

Snelheid

Niks is voor een internetgebruiker irritanter dan een website die traag laadt. Internetgebruikers willen namelijk snel iets kopen, want als ze het niet snel hadden willen doen waren ze wel naar jullie fysieke winkel gegaan. Daarom is het van groot belang dat je website snel laadt, zodat er geen bezoekers afhaken omdat het laden van de website zo lang duurt.

Vindbaarheid

Je kunt wel een professionele website hebben, maar als deze niet in de zoekresultaten van Google verschijnt heb je hier niks aan. Mensen zoeken namelijk bijna altijd op termen als fiets kopen of site laten maken in plaats van zoeken op de letterlijke domeinnaam van de website die deze producten verkoopt / deze diensten aanbiedt. Het is dus van groot belang dat je website hoog in de zoekresultaten verschijnt als iemand zoekt op een bepaald voor jou relevante zoekterm.

Als je een professionele website laat maken zal de webdesigner altijd rekening houden met de vindbaarheid van zijn product. De teksten die bij producten op de website staan zijn bijvoorbeeld essentieel voor een hoge ranking in zoekmachines als Google en Bing en een professionele webdesigner zal daarom de teksten zó schrijven dat deze interessant zijn voor de websitebezoekers én voor de zoekmachine. 

Waarom een professionele site laten maken?

Wil je een unieke website met een professionele uitstraling die snel laadt en goed vindbaar is? Kies er dan voor om een site te laten maken!

Categorieën: Zakelijke musthaves

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *