Is 2019 het juiste moment om te verhuizen?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Is dit het juiste moment om te gaan verhuizen? De rente is momenteel zeer laag, de stadswoningen duur. Er zijn in 2019 veel kansen om winst te behalen op je woning. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden die je hebt om te besparen op je hypotheek en woning.

Lage hypotheekrente

Omdat de hypotheekrente momenteel heel laag staat is dit een perfect moment voor starters om naar een eerste woning te zoeken. Heb jij al een bestaande woning? Dan is het voor jou misschien iets minder handig. Maar ook jij hebt mogelijkheden in 2019! Bekijk hier alle mogelijkheden die je hebt om te besparen op jouw woning of hypotheek door gebruik te maken van de maximale rente.

Stadswoningen met overwaarde

Woon je momenteel in de stad en zou je het niet zo erg vinden om buiten de stad te gaan wonen? Dan kan je flink besparen op je woning. Stadswoningen zijn vanwege vraag en aanbod gigantisch veel geld waard. Wanneer je deze verkoopt en vervolgens een woning koopt buiten de stad krijg je aanzienlijk meer ruimte voor wat je betaald.

Rentehoppen, wat is dat?

Voel jij je wel thuis in je huidige omgeving en blijf je liever in de buurt? Dan is rentehoppen wellicht een interessante mogelijkheid voor jou. Maar wat is rentehoppen precies? Rentehoppen is een stijgende trend onder woningeigenaren, waar deze eigenaren binnen de eigen omgeving verhuizen om van de lage rente te profiteren. Wanneer je jouw huis verkoopt en een nieuwe woning koopt in dezelfde omgeving zal deze ongeveer dezelfde prijs zijn, maar je betaalt veel minder rente vanwege de gunstige voorwaarden.

Pas op voor de oversluitboetes

Van plan om je hypotheek over te sluiten omdat je rente te hoog is? Wees erg alert op de boete die je hiervoor dient te betalen. Deze is nog niet zo aanzienlijk wanneer je een hypotheek van een jaar oud hebt, maar dit bouwt flink op over de jaren heen. Wanneer je verhuist kun je de hypotheek zonder boete oversluiten. 

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *