Financiering regelen voor medische apparaten

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Steeds vaker zien we nieuwe medische apparaten. Het is geweldig om gebruik te maken van de nieuwe innovaties en kansen welke er zijn om gezonder en gemakkelijker te leven. In de ziekenhuizen tref je natuurlijk de meeste medische apparaten aan. Keer op keer worden er uitvindingen gedaan welke onze oren laten klapperen. Als je ziek bent wil je alleen maar beter worden. De ziekenhuizen willen graag helpen en doen dan ook hun best om de nieuwe apparaten te kopen. Ze moeten wel een financiering regelen voor medische apparaten. Hoe ze dat doen?

De grootste uitdaging van nieuwe apparaten

Het is keer op keer de vraag wie voor de nieuwe machines en apparaten in het ziekenhuis betaalt. Komt het geld van de Nederlandse Zorgautoriteit, de verzekeraars en verzekerden of de politiek? Het is belangrijk om te weten, dat veel machines uit de inkomsten van het basispakket betaald worden. Het Zorginstituut Nederland helpt hier goed bij. Wanneer er tekorten zijn dan wordt er ook gekeken naar financieringen binnen de medische zorg om zo toch de nodige investeringen te kunnen doen.

Investeren in zorg in huis?

Wanneer je een betere zorg in huis wilt realiseren is het goed om naar bijvoorbeeld een traplift te kijken, lagere drempels of een aangepaste badkamer. Het maakt het mogelijk om beter voor jezelf te zorgen in huis (of de persoon die er woont). Over trapliften is hier meer informatie te vinden. Het financieren van deze vorm van zorg kun je soms via je gemeente aanvragen. Het is belangrijk om te informeren welke regelingen er zijn. Natuurlijk wordt niet het volledige bedrag gefinancierd door de gemeente. Er zal altijd een klein eigen deel zijn wat je op tafel moet leggen. Daarna kun je er volop van genieten.

Categorieën: Investeren

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *