Zo kan je jouw bedrijf veiliger maken!

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Ben jij net een bedrijf begonnen of wil je gewoon aan je bedrijf sleutelen, zodat het daar zo veilig mogelijk is? In dit artikel vind je een aantal oplossingen voor je bedrijf, zodat al je bezittingen veilig zijn!

Een alarmsysteem installeren

Eén van de noodzakelijkheden als je een bedrijf hebt. Op het moment dat er wordt ingebroken, moet je er als de kippen bij zijn. Ben je dat niet, dan moet je ervoor zorgen dat je de daders kunt gaan aanwijzen door middel van bewakingscamera’s of dergelijke. Een alarmsysteem is gemakkelijk zelf te installeren. Als je dit niet aandurft kan je het ook aan professionals overlaten. Het is in ieder geval belangrijk dat je het na de installatie laat keuren door een erkende specialist. Vaak wordt dit ook verplicht in je inboedelverzekering.

Berg je spullen veilig op!

Wil je dat je werknemers tijdens het werk ongestoord hun spullen kunnen opslaan? Dan is een lockerkast dé oplossing! Hier kunnen je werknemers tijdens hun shift hun telefoons, portemonnees en andere waardevolle spullen in kwijt. Daarnaast voorkom je in het algemeen ook diefstal door zo’n veilig systeem te implementeren. Stel je voor dat je overvallen wordt tijdens openingstijden, dan kunnen de lockerkasten niet opengemaakt worden.

Beveilig je data

Tegenwoordig is het misschien wel één van de belangrijkste bezitten: data. Hierin staan allerlei persoonsgegevens en bedrijfsgegevens die je niet gelekt wil hebben. Dit kan gigantische gevolgen hebben zoals reputatieschade en rechtszaken. Om je data te beveiligen kan je het beste specialisten inhuren. Die kunnen bijvoorbeeld je data encrypten, externe toegang verbieden en rechten instellen. Kortom, je kan bepalen wie bepaalde dingen kan doen en wie niet. Met je data moet je echt zo voorzichtig mogelijk mee om gaan. Gebruik voor al je waardevolle accounts dan ook moeilijke wachtwoorden en ververs deze tijdelijk. Gebruik ook nooit dezelfde wachtwoorden voor verschillende accounts. Dit is een echte boosdoener als het om hacken gaat.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *