Alles wat je moet weten over persoonsbeveiliging

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Persoonsbeveiligers worden ook wel bodyguards of lijfwachten genoemd. Zij beschermen individuen, zoals zakenmensen, bekende mensen of politici. Deze mensen hebben veel bekendheid, geld of macht en lopen daardoor mogelijk meer gevaar dan anderen. Om als persoonsbeveiliging te dienen, moet je bepaalde kwaliteiten, opleidingen of ervaringen hebben. Wat die precies inhouden, wordt in dit artikel uitgelegd.

Kwaliteiten

Het werk als persoonsbeveiliger is niet zonder risico. Als het goed is realiseert hij of zij dit zelf. Bovendien moet een persoonsbeveiliger kunnen omgaan met druk, verantwoordelijkheid en onregelmatige werktijden. Hiervoor moet hij of zij zeker van zichzelf zijn, zelfbeheersing hebben, initiatief durven nemen en flexibel zijn. De dagen van een persoonsbeveiliger zijn soms lang. Gedurende zulke dagen moet hij of zij zijn of haar koppie er wel bij kunnen houden. Verder is het belangrijk dat de beveiliger goed communiceert met degene die hij of zij beveiligt en dat hij of zij discreet is. Dit werk is dus niet voor iedereen weggelegd.

Opleiding

Omdat het beroep van een persoonsbeveiliger nogal wat van iemand vraagt, worden mensen niet zomaar persoonsbeveiliging. Hun kwaliteiten zullen vaak eerst op de proef moeten worden gesteld en worden ontwikkeld door middel van een opleiding. De meeste persoonsbeveiligers zijn opgeleid door een afdeling van de Marechaussee of van de politie. De tak van de politie heet de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging en is bedoeld voor het beveiligen van koninklijke mensen. Persoonsbeveiligers die door particuliere organisaties worden opgeleid, gaan gewoonlijk ook in de particuliere markt werken. Zij beveiligen dan bekende personen of zakenmensen. Sommige persoonsbeveiligers rollen in het vak door jarenlange ervaring als een ander soort beveiliging of een rol bij defensie.

Taken

De voornaamste taak is het beveiligen van iemand die het nodig heeft. Eén persoon wordt meestal beveiligd door meerdere bodyguards. De persoonsbeveiligers moeten onderling dus goed communiceren. Voordat de beveiliging van een persoon begint, wordt eerst een rapportage gemaakt, waarin gevaren en het beveiligingsplan worden gespecificeerd. Daarbij moet situaties goed weten in te schatten en juist kunnen handelen. Soms komen daar ook kogelvrije vesten en gepantserde auto’s bij kijken. Bij dit beroep moet je dus ook goed kunnen autorijden. Dit is dan ook deel van de opleiding.

Denk je dat persoonsbeveiliging nodig is voor jezelf of een bekende? Kijk dan op de site van PPS Security Group. Zij beschikken over ervaren persoonsbeveiliging, evenementenbeveiliging, horecabeveiliging en straatcoaches.  

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *