Wat is BMP?

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Wat wordt er verstaan onder bpm?

Als u een auto vanuit het buitenland in Nederland wilt invoeren, moet u belasting betalen over de auto. Deze wordt bpm genoemd. Bpm is een afkorting voor: Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. In het buitenland betaalt u geen bpm, Nederland is het eenigste land waar deze luxe tax heeft. Indien u een auto importeert of laat importeren moet u bpm betalen, het bedrag dat u moet afdragen wordt rest-bpm genoemd.

Hoeveel moet er nu afgedragen worden?

Hoeveel bpm moet worden betaald, verschilt per situatie. Er is geen standaardbedrag voor een auto. Hieronder een opsomming van de gevallen waarin bpm verschuldigd is en dus bpm-aangifte moet worden gedaan:

Auto’s uit het buitenland

Bij de aankoop van een auto met buitenlands kenteken die u in Nederland wilt gaan gebruiken

Bij het ombouwen van een bestelauto tot personenauto. Indien u langer dan veertien dagen in Nederland wilt rijden met een auto met buitenlands kenteken. Bij aankoop van een bestelauto in Nederland waarvoor u bpm moet betalen Indien u met uw bestelauto niet meer voldoet aan de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling. Indien u niet meer voldoet aan de regeling voor taxivervoer of openbaar vervoer. Als u een leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken heeft. Als uw motorrijtuig na aanpassing een hogere CO²-uitstoot heeft. Bedrijven zoals xray.nl helpen bij kopen van een auto uit het buitenland.

BPM berekenen

Om de BPM berekenen kan je gebruik maken van een BPM calculator. Om zo accuraat je te betalen BPM te berekenen, en het jezelf gemakkelijk maken bij het kopen van een auto.

Categorieën: Marketing

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *