Waarom iedereen video marketing zou moeten doen

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Je kent het wel van tv, reclame van sociale media of zelfs van billboards in je eigen stad: Video’s! Ze zijn overal! Sterker nog, door de Cisco Visual Networking Index is zelfs voorspeld dat rond 2021 wel 80% van de content uit video’s bestaat. Kortom, iedereen gebruikt video marketing. Waarom jij nog niet? Waarom is video marketing nou zó belangrijk?

1. Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Eén van de minder voor de hand liggende redenen is SEO. In de introductie werd verteld dat je video’s overal tegen komt. Een ander goede plek waar je video’s tegen komt is op webshops. Dit komt, omdat dit de SEO-waarde van die pagina verhoogd. Een pagina met video is meer waard dan zonder video. Je moet echter je video ook leesbaar maken voor Google. Zo kun je ondertiteling toevoegen of zelfs je transcript onder je video zetten. Zorg ervoor dat je thumbnail pakkend is, zodat mensen ook daadwerkelijk je video’s gaan kijken. Houd goed in je achterhoofd dat SEO een bijkomst is als resultaat van de video’s. In deze video’s kan je namelijk je producten met meer sfeer en emotie overbrengen dan een lap tekst. Ook zal een goed YouTube kanaal leiden tot meer bezoekers op je website.

2. Video’s passen in (bijna) elke marketingcampagne

Zeg nou zelf, een video past in bijna elke marketingcampagne die je uit gaat voeren. Zo werkt het in een SEO campagne zoals eerder genoemd, maar ook in een campagne om je merkwaarde te verhogen. Of zelfs wanneer je je merkbekendheid wil vergroten, kan je een creatieve video advertentie maken. Wil je met Pasen een leuke campagne opzetten en deze promoten? Maak een leuke video!Verder kan je ook een promotievideo van je bedrijf maken voor op je website. Hiermee geef je een beeld van je organisatie en geef je een gezicht aan je bedrijf. Het maakt de beleving van de klant persoonlijker, je bent niet zomaar meer “een” bedrijf. Wil je laten zien hoe een dag van één van je werknemers eruitziet? Neem het op! Dan heb je een leuke video voor toekomstige medewerkers op je ‘Werken bij’ pagina!

Categorieën: Marketing

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *