Hoe investeren in vastgoed met een beperkt budget

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Iedereen weet dat investeren een lucratieve business kan zijn. Maar waarom is niet iedereen thuis in het wereldje van investeren dan? Juist, het is duur! Om te beginnen met investeren in vastgoed heb je een substantieel eigen vermogen nodig en dat is lastig. Banken willen je geen geld geven, omdat het risico hoog ligt. Vanuit een logisch perspectief is dit ook gewoon volstrekt ‘logisch’. Toch probeer ik je in deze blog een paar tips mee te geven om te beginnen met investeren.

Investeren in vastgoed met weinig geld

Investeren in vastgoed zonder geld kan erg lastig zijn. Heel veel mensen denken dat dit alleen weggelegd is voor de mensen met het grote geld op hun bankrekening. Dat klopt, het merendeel heeft ook een hoop geld beschikbaar, maar dat hoeft niet! Echter kan je wel met een bescheiden kapitaal ook uit de voeten. Je hebt echt geen miljoenen op je rekening nodig. Wanneer je weinig geld hebt, moet je juist creatief zijn met je investeringen!

Hoe investeren in vastgoed

Zoals ik zei: Je moet creatief zijn. Verder moet je natuurlijk ook een gepaste investering vinden. Zo kan je bijvoorbeeld gaan denken over investeren in studentenkamers. Hierbij heb je minder kapitaal nodig dan bij het kopen van een geheel huis. Ook is er algemeen bekend dat studenten al gauw een hoog bedrag willen neerleggen voor hun studentenkamer. Ze zijn namelijk snel op zoek naar iets leuks in hun studentenstad dichtbij hun campus of het uitgaanscentrum. Ook zijn internationale studenten een interessante doelgroep vanwege de urgentie die ze hebben bij het vinden van kamers. Ik zeg niet dat je ze moet uitbuiten. Je moet natuurlijk wel een eerlijke prijs voor de kamer vragen. Mijn punt is dat de maandelijkse huurprijs voor kamers al gauw kan oplopen.

Ook zou je bijvoorbeeld in een parkeerplaats of parkeergarage kunnen investeren. Dit valt ook onder vastgoed! Hierbij heb je ook een lager budget nodig dan bij het investeren in huizen, woningen of appartementen. Je bent met 25.000 euro al een eigenaar van zo’n mooie parkeerplek. Tot slot zou je ook nog je moment af kunnen wachten. Blijf alert op dit soort vastgoed en sla je slag wanneer je iets moois onder de marktprijs kunt vinden. Zo bespaar je ook al gauw duizenden euro’s!

Investeringstips

  1. Probeer je investeringen zo dicht mogelijk bij huis te vinden. Een beetje onhandig om constant het hele land door te moeten racen als dat niet nodig is. Hier kan je ook een afweging in maken of je het waard vindt om dit te doen natuurlijk
  2. Verdiep je in huurcontracten. Het is natuurlijk mooi om een goede investering te doen, maar je moet ook weten wat jouw rechten zijn als verhuurder, maar ook je plichten. Het kan natuurlijk zijn dat er iets kapot gaat in het huis. Wie moet de kosten dan op zich nemen?
  3. Verdeel je risico’s. Als je eenmaal succes hebt gehad, moet je niet al je geld bij 1 partij neerleggen. Wat als die partij failliet gaat? Zorg ervoor dat je je risico’s spreid. Echter kan het ook heel goed gaan met die ene partij waardoor jij flink kunt profiteren. Maar daar zou ik niet op gokken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *