Moz komt met Domain Authority 2.0

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Op 5 februari 2019 heeft Russ Jones van Moz aangekondigd dat de bekende Domein Autoriteit (DA) wordt geüpdate met een ‘fantastische’ update. Door deze update zal de DA een beter en betrouwbaarder meetsysteem dan ooit te voren zijn volgens Moz. De update is gisteren, op 5 maart 2019 doorgevoerd, en heeft direct impact gehad.

Wat is Domein Autoriteit eigenlijk?

DA is een relatieve score van 1 tot 100 die de vindbaarheid in zoekmachines aantoont. Dit systeem is ontwikkeld door Moz, een Amerikaans internetbedrijf. In de online marketingwereld is de Domein Autoriteit een industriestandaard geworden om de vindbaarheid van een pagina te beoordelen. Verder is het ook erg belangrijk dat u de DA als een relatieve score te zien. Het is relatief ten opzichte van alle andere websites op het internet. Dat bekent dat er geconcurreerd wordt met de grootste multinationals op dit vlak. Het is dus helemaal niet nodig om als klein bedrijf te richten op een DA van 90 of hoger.

Wat is er nou precies veranderd?

Eén van de interessante veranderingen is dat de formule achter de DA sterk is veranderd. In plaats van een complex lineair model, wordt er nu een neuraal netwerk gebruikt. Zo’n neuraal netwerk werkt ongeveer hetzelfde als het menselijk brein en dat maakt het zo interessant! Het leert uit zichzelf door te kijken naar voorbeelden. Hieruit kan Moz dus concluderen of detecteren of er sprake is van link manipulatie. Dit houdt in dat sommige mensen met elkaar afspreken om naar elkaar te linken om zo een hogere DA te verkrijgen voor hun website. Deze dagen zijn voorbij.

Tot slot..

Door deze verandering is de DA die u nu op een website ziet accurater dan ooit! Moz probeert natuurlijk het Google algoritme zo goed mogelijk te achterhalen en dit is een goeie eerste stap naar een beter en betrouwbaarder DA! Als u voor uw klanten met een DA werkt, is het wellicht handig om ze hier op in te lichten. Ook moet dit u aan het denken zetten om een slimmere zoekmachinestrategie te vinden voor in de toekomst!

Bekijk ook onze andere artikelen op het gebied van marketing. Wellicht kunt u hier nieuwe informatie op doen om de marketing van uw bedrijf tot het volgende niveau te brengen!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *