Hoe is de Bitcoin ontstaan en de Bitcoin bubbel

Gepubliceerd door zakelijkenactueel op

Schrik niet als ik zeg dat de Bitcoin al langer dan 10 jaar bestaat! De eerste Bitcoin is op 3 januari 2009 bemachtigd en bestaat nog steeds. Deze cryptomunt houdt het dus al erg lang vol en heeft ook al zijn hoogtepunt gehad. Wat is er gebeurd en wat zijn de voorspellingen van deze betaaleenheid?

Waar het allemaal begon

In begin 2009 startte een anomieme cryptograaf met het pseudoniem Satoshi zijn cryptocurrency ‘Bitcoin’. Het loste een probleem op van andere digitale geldsystemen, namelijk dat je het twee keer kon uitgeven! Satoshi had het systeem zo opgezet dat er maar 21 miljoen Bitcoins konden worden gemined. Rond eind april 2018 waren er al 17 miljoen Bitcoins gemined, dat is dus aardig snel gegaan! Echter zou de laatste Bitcoin pas rond 2040 gemined worden volgens de voorspellingen. Op 22 mei 2010 werd de eerste betaling met de Bitcoin gedaan. Aangezien dit een speciale aangelegenheid is zal er vast iets speciaals mee gekocht zijn toch? Het ligt eraan wat u speciaal vindt. Er zijn namelijk twee hele pizza’s van gekocht voor 10.000 Bitcoins! Wat zal die persoon balen zeg!

De Bitcoin ontwikkelde zich verder

De Bitcoin is dus van 22 mei 2010 tot op heden sterk gestegen in waarde. De waarde van de Bitcoin was in 2010 nog €0,001 en het hoogtepunt was vlak voordat de bubbel knapte. Toen bedroeg de Bitcoin maar zeker €14,769.45! De Bitcoin steeg voor het eerst erg sterk in april 2013. De reden hiervoor was dat steeds meer webshops de Bitcoin gingen accepteren. Hiermee ging de onrust in Europa gepaard en hierdoor raakte de valuta €100 aan! Een nog belangrijkere mijlpaal is toen de Bitcoin een officieel erkende betaalmethode werd in Amerika in november 2013. Toen explodeerde de Bitcoin boven de €1000! Echter, op het moment is hij rond de €3,500 waard. Dat is toch wel balen voor de mensen die hem op het hoogtepunt in bezit hadden. Hoe is deze bubbel nou eigenlijk ontstaan?

De Bitcoin Bubbel

Het grote publiek maakte pas kennis met de Bitcoin in 2017. Eind 2017 raakte de Bitcoin ook de €10.000 aan. Je was een gek of een dief van je eigen portemonnee als je niet in Bitcoin investeerde. Het is en blijft een investering en de mensen die na de €10.000 begonnen zijn met investeren hebben zichzelf toch even mooi bespeeld. Dit terwijl toch velen hadden voorspeld dat de valuta in 2018 toch de €100.000 zou moeten aantikken. Deze bubbel was een klassiek voorbeeld van overwaardering door investeerders. De waarde van elke valuta is natuurlijk gebaseerd op vertrouwen. Daarnaast is de koers van de Bitcoin variabel. De waarde is op elk moment van de dag anders. Toch heeft de Bitcoin de klap van de bubbel weerstaan en is hij zeker niet niks waard. Zou de Bitcoin zich in 2019 toch weer herpakken?

Bekijk ook onze andere artikelen op het gebied van investeren. Hier kunt u allerlei andere interessant artikelen over investeren vinden!

Categorieën: Investeren

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *